Infolinia Caritas Zostań wolontariuszem Pomoc dla Ukrainy Koordynatorzy lokalni Aktualności

Eko meeting – poznawanie walorów przyrodniczych Lokalnej Grupy Działania

Bez tytułu_Easy-Resize.com (2).jpg

Projekt współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Rolnego na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich w ramach Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014 – 2020.

Projekt pn. „Eko meeting – poznawanie walorów przyrodniczych Lokalnej Grupy Działania” realizowany jest w ramach poddziałania 19.2 „Wsparcie na wdrażanie operacji w ramach strategii rozwoju lokalnego kierowanego przez społeczność” w ramach działania „Wsparcie dla rozwoju lokalnego w ramach inicjatywy LEADER” objętego Programem w zakresie 4.8 Promowanie obszaru objętego LSR, w tym produktów lub usług lokalnych.

Celem głównym projektu jest zorganizowanie weekendu integracyjno-aktywizacyjnego dla grupy osób w celu aktywizacji społeczności i integracji międzypokoleniowej oraz promowania walorów przyrodniczych i turystycznych okolic, a także kształtowania postaw proekologicznych.

Zadanie zostanie zrealizowane w dniach 21-22 czerwca 2019 r. na terenie Ośrodka Charytatywnego CARITAS Diecezji Koszalińsko-Kołobrzeskiej ST. LIBORIUS w Ostrowcu, 78-600 Wałcz.

Wartość projektu: 51 159,00 PLN

Dofinansowanie: 42 973,00 PLN

20.05.2019r.

Caritas Diecezji Koszalińsko - Kołobrzeskiej zaprasza do udziału w wydarzeniu

„Eko meeting - poznawanie walorów przyrodniczych Lokalnej Grupy Działania", współfinansowanym ze środków Europejskiego Funduszu Rolnego na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich w ramach Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014 – 2020.

Miejsce realizacji: Ośrodek Charytatywny CARITAS Diecezji Koszalińsko-Kołobrzeskiej ST. LIBORIUS w Ostrowcu, 78-600 Wałcz.

Czas trwania: 21-22.06.2019 r.

W programie: integracja międzypokoleniowa z poznaniem walorów turystycznych i krajobrazowych regionu,  rajd rowerowy, rajd pieszy nordic walking, spływ kajakowy, ognisko.

Szczegółowe informacje oraz zgłoszenia: kskuza@caritas.pl, tel. 728-402-967

Zgłoszenia przyjmowane do dn. 07 czerwca 2019 r.

Ilość miejsc jest ograniczona, decyduje kolejność zgłoszeń z uwzględnieniem, że pierwszeństwo podczas rekrutacji mają osoby z regionu LSR (powiat wałecki, drawski, choszczeński).

tel. +48 94 342 36 90