Domy Rekolekcyjno-Wypoczynkowe

Ośrodek Charytatywny Caritas dla Dzieci i Młodzieży pw. Aniołów Stróżów w Kołobrzegu

Ośrodek Charytatywny dla Dzieci pw. św Aniołów Stróżów mieści się w Kołobrzegu w Dzielnicy Uzdrowiska przy ul. Aniołów Stróżów 1 w odległości ok 500m od morza. W skład Ośrodka wchodzą 3 budynki mieszkalne, teren rekreacyjny: plac zabaw, boisko i zadaszony grill na ok 80os., parking i Kaplica. Budynek 1 – główny: pokoje 6, 4, 3 i 2 osobowe z umywalkami (toalety i natryski wspólne w korytarzu) dla dzieci i osób indywidualnych. Budynek 2 – pawilon: pokoje 10,8 i 6 osobowe z kompletnymi łazienkami dla dzieci i młodzieży. Budynek 3 – pokoje o wyższym standardzie 2 – 3 osobowe z łazienkami dla wychowawców i osób indywidualnych. W pokojach dla dzieci – piętrowe łóżka. Kaplica dostępna całą dobę. Msze św odprawiane są w dni powszednie o godz: 16.00 (w okresie letnim o 20.00) oraz w Niedziele o 9.30 i 11.00

Otoczenie Ośrodka  zagospodarowane architekturą ogrodową i dużą ilością zieleni.

ul. Aniołów Stróżów 1
78-100 Kołobrzeg
tel. (+48) 94-35 422 77
kom: (+48) 791 310 277
www.kolobrzeg.caritas.pl

Dom Rekolekcyjny im. księdza bp. Czesława Domina w Kołobrzegu – Podczele

Proponujemy Państwu całoroczny wypoczynek w dzielnicy Kołobrzegu zlokalizowanej ok. 5 km od centrum. Bliskość sanatoriów i leczniczy mikroklimat (zalecany przy różnego typu schorzeniach) to jedne z naszych atutów. Jednorazowo jesteśmy w stanie przyjąć 80 osób, zapewniając domowe wyżywienie, sale do nauki, pobliskie boisko do piłki nożnej oraz miejsce na grilowanie.

Dyrektor ks. Tomasz Szugalski
ul. Ostrobramska 1
78 - 100 Kołobrzeg
tel/fax.(0-94) 354 35 10
tel. kom. 0 604 210 214
e-mail: podczele@koszalin.opoka.org.pl
www.podczele.koszalin.opoka.org.pl

Ośrodek Charytatywny CARITAS Diecezji Koszalińsko-Kołobrzeskiej St.Liborius w Ostrowcu

Ośrodek Charytatywny Caritas Diecezji Koszalińsko-Kołobrzeskiej St.Liborius w Ostrowcu położony w malowniczym zakątku zapewni Państwu wspaniały wypoczynek. Otaczający Ośrodek las, piękny o każdej porze roku, oraz cisza, w której słychać delikatny wiatr i śpiew ptaków są tego gwarantem. Pobliskie jezioro Lubianka (wraz z dużym pomostem) pozwala oderwać się od hałasu i gwaru miejskiego. Czyste powietrze, a w nocy gwiaździste niebo stwarzają niepowtarzalne wrażenie. Ośrodek posiada 100 miejsc noclegowych oraz 4 domki kempingowe. W okresie letnim zapewnia miejsca biwakowe.

Ponadto w Ośrodku znajduje się duża jadalnia, sala konferencyjna ze sprzętem (rzutnik, laptop, tablica, stół tenisowy), które w przypadku niesprzyjającej aury mogą być miejscem spotkań, gier i zabaw. Przy Ośrodku jest strzeżona plaża. Ośrodek posiada piękną kaplicę pw. św. Antoniego z Padwy, miejsce do skupienia, modlitwy indywidualnej jak i organizowania rekolekcji lub dni skupienia.

Dyrektor ks. dr Piotr Szczepaniuk
78-600 Wałcz