Tornister Pełen Uśmiechów

sam_tekst_tornister_uśmiechów.jpg

Celem akcji jest wsparcie dzieci z ubogich rodzin w zakupie wyprawki szkolnej. Dotąd udało nam się otoczyć opieką ok. 10 tys. uczniów szkół podstawowych i średnich.

W ostatnich latach nastąpiła poprawa statusu materialnego w Polsce, poprzez wprowadzenie programów wspierających rodziny w postaci 500+ oraz Dobry Start (sfinansowanie wyprawki szkolnej), jednak dalej są rodziny, którym pomoc jest w dalszym ciagu potrzebna. Akcja „Tornister pełen uśmiechów” juz trzeci rok jest również organizowana dla dzieci polskiego pochodzenia, mieszkających na Wschodzie. Wyprawki szkolne docierają do polskich rodzin mieszkających na Wileńszczyźnie oraz Ukrainie.

Wyprawka szkolna zawiera między innymi: zeszyty, piórnik, bloki rysunkowe, kredki, farby, zestaw linijek, cyrkiel, kalkulator, liczydło, nożyczki, gumki, korektor, zakreślacz, mazaki.

„Tornister pełen uśmiechów” jednak się nie kończy. W ciągu roku warto otoczyć swoim wsparciem podopiecznych programu „Skrzydła”którzy są bardzo zdolnymi uczniami, jednak brakuje im pieniędzy na pogłębianie wiedzy (korepetycje, zajęcia dodatkowe).

I ty możesz przekazać uśmiech! Uśmiech

Wesprzyj akcji wpłacając dowolną kwotę na konto Caritas:
82 1020 2791 0000 7102 0009 0639 z dopiskiem "Tornister"

Zakupując samodzielnie plecak i dostarczając go do siedziby Caritas.

W imieniu dzieci
DZIĘKUJEMY :)

Zapraszamy na stronę internetową akcji Tornister Pełen Uśmiechów:
www.tornisterpelenusmiechow.pl

tel. +48 94 342 36 90