Tornister Pełen Uśmiechów

TPU_napis.jpg

Celem jest wsparcie dzieci z ubogich rodzin w zakupie wyprawki szkolnej. Dotąd udało nam się otoczyć opieką ok. 6 tys. uczniów szkół podstawowych, gimnazjalnych i średnich.

Podczas tegorocznej akcji z centrali Caritas do ponad 10 Parafialnych Zespołów Caritas trafiło 500 pustych tornistrów, które po zapełnieniu przez darczyńców zostaną podarowane potrzebującym dzieciom.
W związku z poprawą statusu społecznego w Polsce (500+), wiele rodzin bez problemu może zakupić dzieciom wszelkie potrzebne rzeczy na nowy rok szkolny. Jednak wiele osób potrzebuje pomocy. W tym czasie postanowiliśmy także wspomóc biedne dzieci z polonii mieszkające na Litwie i Białorusi w małych gospodarstwach rolnych.

Wyprawka szkolna zawiera między innymi: zeszyty, piórnik, bloki rysunkowe, kredki, farby, zestaw linijek, cyrkiel, kalkulator, liczydło, nożyczki, gumki, korektor, zakreślacz, mazaki.

„Tornister pełen uśmiechów” jednak się nie kończy. W ciągu roku warto otoczyć swoim wsparciem podopiecznych akcji „Skrzydła”, którzy są bardzo zdolni, jednak brakuje im pieniędzy na rozwój.
Pomóż uczniom w nauce i dołącz do akcji! Tutaj można wesprzeć nasze „polskie talenty” i zadeklarować wpłaty dowolnej kwoty lub 30, 70 lub 100 zł - nie zwlekaj.

Pomóż ubogim dzieciom w nauce i wesprzyj akcję.

Pomóc możesz:
- wpłacając odpowiednią kwotę na konto Caritas
- kupując samodzielnie plecak i dostarczając go do siedziby Caritas

W imieniu dzieci
DZIĘKUJEMY :)

Zapraszamy na stronę internetową akcji Tornister Pełen Uśmiechów:
www.tornisterpelenusmiechow.pl