07.01.2016

Przedwigilijne spotkanie Wolontariuszy SKC oraz Samorządu Uczniowskiego Szkoły Podstawowej w Polanowie

1.jpgW czwartek, 17 grudnia 2015r. odbyło się spotkanie przedwigilijne organizowane przez Samorząd Uczniowski Szkoły Podstawowej oraz Wolontariuszy i Opiekunów Szkolnego Koła Caritas. Rozpoczęło się ono uroczystą mszą świętą roratnią. Następnie obejrzeliśmy przepiękne jasełka pod tytułem „Gdyby Święta Rodzina znalazła się wśród nas” w wykonaniu grupy teatralnej „Revel” ze Szkoły Podstawowej. Widzowie bardzo życzliwie przyjęli spektakl, śledząc z zainteresowaniem przebieg akcji. Dzięki temu przedstawieniu jeszcze bardziej mogliśmy poczuć magię zbliżających się świąt.

Skromny poczęstunek dla prawie 100. osób - Samorządu Uczniowskiego, Wolontariuszy i ich rodzin oraz zaproszonych gości odbył się w Szkole Podstawowej. Tam, wszyscy zebrani obejrzeli krótką prezentację multimedialną, która była podsumowaniem rocznej pracy Wolontariuszy SKC.

-To spotkanie na pewno zbliżyło do siebie Wolontariuszy i ich rodziny. Spędziliśmy wspólnie bardzo miło czas, śpiewaliśmy kolędy i składaliśmy sobie życzenia – mówi Ks. Marek Roskowiński – w imieniu Samorządu Uczniowskiego, Wolontariuszy SKC, Opiekunów  oraz własnym, chciałbym serdecznie podziękować wszystkim gościom za przybycie oraz rodzicom, którzy z wielkim zaangażowaniem pomogli nam w przygotowaniu tego spotkania.

... powrót