Program SKRZYDŁA

skrzyda.jpg

Myślą przewodnią programu jest pomoc dzieciom z ubogich rodzin, które ze względu na sytuację materialną czują się przez to gorsze, zepchnięte na margines, bezwartościowe... Ma to bardzo negatywny wpływ na ich przyszłość, przed czym chcemy je chronić.

„SKRZYDŁA” to program długoterminowej pomocy skierowany do dzieci – uczniów szkół podstawowych, gimnazjów i liceów, którzy wymagają pomocy w różnej formie: dofinansowania dojazdów do szkół, dożywiania, opłaty za internat czy zakupu wyprawek szkolnych, odzieży pomoc w innych zakresach umożliwiających pełen rozwój dziecka.

Program proponuje objęcie opieki finansowej nad dzieckiem przez firmy i osoby prywatne, które poprzez zawarcie umowy lub deklaracje zobowiązują się do wsparcia finansowego ucznia przez okres przynajmniej jednego semestru szkolnego.

Program „SKRZYDŁA” daje możliwość wyboru formy pomocy i dopasowania jej do indywidualnych potrzeb ucznia, a także do możliwości finansowych darczyńcy.

W realizacji programu liczymy na współpracę ze Szkołami, Szkolnymi Kołami Caritas oraz Caritas Parafialnymi.

Caritas Diecezji Koszalińsko-Kołobrzeskiej uczestniczy w Programie od 2005r. Obecnie z pomocy korzystaa 50 uczniów, w tym 15 w ramach środków z Caritas Polska. Za wielki dar serca na rzecz dzieci dziękujemy Darczyńcom i zaangażowanym w realizację Programu.

Informujemy, że od dnia 01.01.2017r. do rozliczeń w Programie Skrzydła przyjmujemy tylko faktury, wystawione na Caritas Diecezji Koszalińsko-Kołobrzeskiej.

Koordynator Programu: pan Mateusz Kaczmarek, tel. 94 342 36 90, tel. kom.: 500-406-755    e-mail mkaczmarek@caritas.pl.

Dokumenty dotyczące Programu: wniosek, rozliczenie, deklaracja dostępne są w zakładce do pobrania.

Więcej o Programie Skrzydła na stronie www.skrzydla.pl

Jeśli chcesz wpłacić darowiznę dla potrzebujących, wpłać na konto:

Dziękujemy