04.02.2015

Wielki bal w małych Jezierzycach

img_1498.jpgParafialny Zespół Caritas działający przy parafii pw. Antoniego z Padwy w Jezierzycach k/Słupska zorganizował karnawałowy bal charytatywny. To już 5 edycja imprezy. W zeszłym roku bawiło się na niej 130 osób, w minioną, ostatnią sobotę stycznia aż 250.

Bal zorganizowano w hali sportowej. Przybyłych przywitał proboszcz ks. Feliks Samulak oraz cały zespół PZC. Dzięki zaangażowaniu wielu osób udało się połączyć przyjemne z pożytecznym – przednią zabawę oraz wspomaganie osób potrzebujących. Członkowie parafialnej Caritas mają nadzieję, że w ten sposób przybliżają ideę dobroczynności szerokiemu gronu osób w swoim środowisku.

Podczas balu odbyła się licytacja. Uczestnicy nie żałowali grosza. Podczas Czekoladowego Walczyka panowie kupowali czekoladki dla swoich wybranek nawet za 100 zł. Pozyskane fundusze zostaną przeznaczone na realizację zadań zaplanowanych przez PZC w Jezierzycach.

Na następny, może jeszcze liczniejszy bal, członkowie Caritas parafii w Jezierzycach zapraszają za rok.

Tekst: Katarzyna Matejek

Zdjęcia: Jolanta Gaffke