06.04.2018

Pola Nadziei

pola-nadziei1.jpg
Akcja Pola Nadziei każdego roku czynnie organizowana jest przez Dom Hospicyjno - Opiekuńczy Caritas im. Bpa Czesława Domina w Darłowie.
W tym roku odbywać będzie się 15 kwietnia. Celem tej ogólnopolskiej kampanii jest uwrażliwienie społeczeństwa na cierpienie ludzi nieuleczalnie chorych przebywających w hospicjach. Pola Nadziei świętujemy wiosną, kiedy przyroda budzi się do życia, a wraz z nią rozkwitają nasze nadzieje na lepsze jutro. Uniwersalnym symbolem kampanii są żonkile.

Podczas akcji Pól Nadziei staramy się pozyskać fundusze niezbędne do zapewnienia codziennej opieki naszym pacjentom. Jako symboliczny gest podziękowania przekazujemy naszym darczyńcom żonkile, starając się równolegle rozbudzić świadomość społeczeństwa w trudnych tematach śmierci, samotności, czy ograniczeń fizycznych i umysłowych osób nieuleczalnie chorych.
Chcemy serdecznie podziękować naszym wolontariuszom SKC i opiekunom, którzy każdego roku czynnie uczestniczą w akcji Pól Nadziei. Wierzymy, że wspólnymi siłami rozpowszechniamy dobro, dbając jednocześnie o komfort  i godne warunki bytu mieszkańców naszego Domu.
Za zgłębianie znaczenia idei miłosierdzia serdeczne Bóg zapłać!

... powrót