06.08.2019

Tornister Pełen Uśmiechów

Zbiórka przyborów szkolnych trwa_Easy-Resize.com.jpg

Trwa kampania "Tornister pełen uśmiechów”. Celem akcji jest wsparcie dzieci z ubogich rodzin w zakupie wyprawki szkolnej. Dotąd udało nam się otoczyć opieką ok. 7 tys. uczniów szkół podstawowych, gimnazjalnych i średnich. Podczas tegorocznej akcji z centrali Caritas do ponad 10 Parafialnych Zespołów Caritas trafiło 300 pustych tornistrów, które po zapełnieniu przez darczyńców zostaną podarowane potrzebującym dzieciom.

W związku z poprawą statusu społecznego w Polsce (500+), wiele rodzin bez problemu może zakupić dzieciom wszelkie potrzebne rzeczy na nowy rok szkolny. Jednak wiele osób potrzebuje pomocy. W tym roku chcemy pomóc potrzebującym dzieciom z Litwy oraz Ukrainy, aby rok szkolny mogły rozpocząć z nowymi tornistrami.
 Wyprawka szkolna zawiera między innymi: zeszyty, piórnik, bloki rysunkowe, kredki, farby, zestaw linijek, cyrkiel, kalkulator, liczydło, nożyczki, gumki, korektor, zakreślacz, mazaki. W ciągu całego roku warto otoczyć swoim wsparciem podopiecznych akcji „Skrzydła”, którzy są bardzo zdolni, jednak brakuje im pieniędzy na rozwój ( korepetycje, zajęcia dodatkowe) . Pomóż uczniom w nauce i dołącz do akcji!

... powrót