Infolinia Caritas Zostań wolontariuszem Pomoc dla Ukrainy Koordynatorzy lokalni Aktualności
19.04.2015

Daj nadzieję tym, którzy odchodzą

onkilbiaa_2.jpgHospicjum im. Bp Czesława Domina w Darłowie pragnie podziękować Szkolnym Kołom Caritas za przeprowadzoną akcję Pola Nadziei dnia 19.04.2015 a także, wsparcie naszego domu modlitwą i złożoną ofiarą pieniężną. Szczególnie dziękujemy wolontariuszom i wszystkim, którym dobro naszego domu leży na sercu.

W trzecią Niedzielę Wielkanocną w parafiach naszej diecezji wolontariusze SKC rozdawali żonkile, kwiaty nadziei i symbol łączności z osobami nieuleczalnie chorymi przebywającymi w hospicjum.  Zbierali również ofiary do puszek, potrzebne na zakup sprzętu medycznego i rozwój naszego hospicjum. W naszym diecezjalnym hospicjum stacjonarnym objętych opieką jest 22 osoby a w hospicjum domowym pomagamy 15 rodzinom. Na swoje miejsca czekają kolejni pacjenci, którzy potrzebują natychmiastowej pomocy.
            W naszej diecezji, jest wiele osób, które nieustannie wspierają nasze hospicjum. Do najbardziej zaangażowanych należą Szkolne Koła Caritas diecezji Koszalińsko-Kołobrzeskiej cieszymy się, że to właśnie dzieci i młodzież ze szkół i parafii pod opieką swoich wychowawców, chce być z nami i pomagać ludziom dotkniętym nieuleczalną chorobą, poprzez pomoc fizyczną, materialną i duchową.

Dziękujemy z Wasze wielkie i otwarte serca.
Ośmielamy się Was prosić nadal o dalszą pomoc i modlitwę, bo bardzo jej potrzebujemy. Takie domy jak nasze hospicjum mogą funkcjonować przede wszystkim dzięki ludziom dobrej woli i wielkiego serca.  Dlatego zawsze będziemy razem z chorymi dziękować Panu Bogu za naszych wolontariuszy.

Zapraszamy również do odwiedzania naszej strony hospicyjnej www. hospicjim-darlowo.pl  jesteśmy także na facebook hospicjum Darłowo.

Dyrektor domu Hospicyjno- Opiekuńczego
im.  Bp. Czesława Domina w Darłowie