Infolinia Caritas Zostań wolontariuszem Pomoc dla Ukrainy Koordynatorzy lokalni Aktualności
21.03.2022

Zanurzeni w Miłości 2.0

DPP_7014[1].JPG

Caritas diecezjalna wraz z Fundacją SMS z Nieba zainicjowały nową odsłonę akcji charytatywnej Zanurzeni w Miłości. Tym razem celem zbiórki są nie respiratory dla szpitali, ale specjalistyczny sprzęt medyczny pomocny w leczeniu poszkodowanych przebywających w szpitalu w Tarnopolu, do którego trafia wielu rannych i poszkodowanych w wojnie na Ukrainie.

20.03.2022

Rekolekcje dla wolontariuszy PZC

ko12s02_pzc[1].JPG

W rekolekcjach, które odbyły się 18–20 marca w Centrum Edukacyjno-Formacyjnym w Koszalinie wzięło udział ok. 60 osób. Nauczanie pt. "Idźcie w pokoju Chrystusa" odnoszące się do daru pokoju w kontekście eucharystycznego rozesłania poprowadził ksiądz dr Radosław Mazur, wykładowca koszalińskiego Wyższego Seminarium Duchownego i Instytutu Teologicznego.

08.03.2022

Dzień Kobiet w Centrum Kryzysowym

DPP_6991[1].JPG

7 i 8 marca w Centrum Kryzysowym dla Kobiet Caritas w Koszalinie odbyły się spotkania z okazji Dnia Kobiet: placówkę odwiedziły fryzjerka i makijażystka, które zaproponowały mieszkankom upiększającą metamorfozę w swoich salonach; nazajutrz podopieczne centrum spotkały się w porze kawy, by porozmawiać o sile kobiecości.

tel. +48 94 342 36 90