17.10.2017

Cebulki dla hospicjum

hosp..jpg

14 października kolejne już Pola Nadziei rozpoczęły się w Domu Opiekuńczo-Hospicyjnym Caritas im. bp. Czesława Domina w Darłowie tradycyjnie - Eucharystią. Bo choć celem kampanii na jest posadzenie cebulek kwiatów, które posłużą do wiosennej zbiórki środków na rzecz palcówki, to ma ona także wymiar duchowy.

13.10.2017

Spotkania dla opiekunów SKC

IMG_7140.JPG

28-29 listopada w Ostrowcu opiekunowie Szkolnych Kół Caritas oraz zainteresowani tematem nauczyciele będą mogli poznać sposoby niesienia pomocy mieszkańcom terenów dotkniętych zniszczeniami wojennymi.

13.10.2017

Projekt szkoleniowy

www1200.JPG

Caritas diecezji zaprasza nauczycieli, opiekunów oraz wychowawców na warsztaty dotyczące profilaktyki problemów zdrowia psychicznego. Szkolenie pt. "Wspieranie szkół placówek oświatowych w zakresie interwencji kryzysowej" organizowane jest przy współpracy z Ministerstwem Zdrowia i zakończy się uzyskaniem certyfikatu.

12.10.2017

Spotkania Formacyjne SKC

car.JPG

Wolontariusze Szkolnych Kół Caritas mają szansę poznać swoją siłę. Pod hasłem "Siła jest w nas" spotkają się na dniu formacyjnym 28 października i 4 listopada w Koszalinie.

11.10.2017

Żywy pomnik św. Jana Pawła II

IMG_3160.JPG

Dzieci i młodzież ze Szkolnego Koła Caritas w Dąbkach kolejny raz włączyły się w zbiórkę funduszy na rzecz Fundacji "Dzieło Nowego Tysiąclecia".