24.09.2019

Znak Jakości EKS dla Caritas

PL_european_solidarity_corps_LOGO_CMYK maly.jpg

24 września Caritas Diecezji Koszalińsko–Kołobrzeskiej otrzymała Znak Jakości Europejskiego Korpusu Solidarności w zakresie wolontariatu. To szansa współpracy jej placówek z podobnymi za granicą.

23.09.2019

"Rodzina rodzinie" – spotkanie z gośćmi z Aleppo

o-petros-kassis-.jpg

Delegacja z kościoła syriacko-prawosławnego oraz z organizacji partnerskiej Christian Hope Center Aleppo opowie o aktualnej sytuacji w Syrii. Mieszkańcy tego kraju podzielą się swoimi osobistymi doświadczeniami z perspektywy osób, które przeżyły dramat wojny. Opowiedzą również o motywacji, dzięki której zostali w swojej ojczyźnie i planują w niej przyszłość.

"Rodzina rodzinie" – spotkanie z gośćmi z Aleppo

20.09.2019

Gdzie słyszysz śpiew, tam idź

DPP_3069 2.jpg

20 września podopieczni WTZ Sycewice reprezentowali placówkę na II Integracyjnym Przeglądzie Piosenki Religijnej, który  odbywał się w Górkach koło Kwidzynia.

Większość reprezentantów po raz pierwszy zobaczyło to miasto, położone nad największą polską rzeką – Wisłą.

Możesz pomóc!
  • Projekt bez tytułu (1).png

Pomóżmy potrzebującym dzieciom z Białorusi, Litwy    i Ukrainy.

Jeżeli Twoja parafia nie uczestniczy w akcji Tornister pełen uśmiechów, lub nie masz czasu zrobić wyprawki, to możesz wpłacić równowartość 20 zł: 82 1020 2791 0000 7102 0009 0639 z dopiskiem: Tornister.

Bądź uśmiechem dziecka !

• Projekt bez tytułu (3).png

Włącz się do akcji Kromka Chleba dla Sąsiada.

Celem akcji jest uwrażliwienie parafian na ludzi biednych, zachęcenie ich do dzielenia się z potrzebującymi oraz pozyskanie artykułów spożywczych z długim terminem przydatności do spożycia oraz łatwych do przechowywania, takich jak: mąka, cukier, makaron, ryż, kasze, płatki kukurydziane, olej, konserwy, dżemy, przetwory warzywne  i owocowe, herbata, kakao, słodycze itp.

Możesz wesprzeć działania wspierające samotnych i ubogich seniorów wpłacając na konto CARITAS : 82 1020 2791 0000 7102 0009 0639 z dopiskiem KROMKA

• Projekt bez tytułu (5).png

Pomóż zorganizować niezapomniane wakacje dla dzieci z Ukrainy.

Na Ukrainie wiele dzieci spędza wakacje w domu. Brak środków jest dla nich przeszkodą w skorzystaniu z przerwy od szkoły i „oderwaniu się” od trudów codzienności. Akcja Caritas istnieje po to, by dzieci mogły skorzystać z wyjazdu do pięknych zakątków Polski i zdobyć wspaniałe wakacyjne wspomnienia. Możesz pomóc wpłacając dowolną kwotę na konto Caritas: 82 1020 2791 0000 7102 0009 0639 z dopiskiem WAKACJE.