15.03.2021

ROSSMANN – pomaga kobietom w trudnej sytuacji życiowej.

123.jpg

Miło nam poinformować, że Centrum Kryzysowe Caritas dla Kobiet i Kobiet z Dziećmi „Nadzieja” im. Św. Jana Pawła II zostało zakwalifikowane do tegorocznej edycji programu Pomagamy jak umiemy Rossmann.

09.03.2021

Warsztaty pszczelarskie w Jastrowiu

DPP_4656.JPG

Dzieci z Niepublicznego Przedszkola "Motylek" odwiedziły parafialną pasiekę, której gospodarzem jest proboszcz i zapalony pszczelarz, ks. Andrzej Wachowicz. Przedszkolaki mogły nie tylko posłuchać o roli pszczół w przyrodzie i życiu człowieka, dowiedzieć się, jak rodzi się pszczoła, ale także, ubrane w specjalnie dla nich zakupiony strój pszczelarski, dotknąć pszczelich ramek, zobaczyć z bliska pracę pszczelarza czy pierwszy pozimowy oblot pszczół.

19.02.2021

Dzień Ofiar Przestępstw

DPP_4526.JPG

Przypadający 22 lutego Dzień Ofiar Przestępstw rozpoczyna Tydzień Pomocy Osobom Pokrzywdzonym. W ogólnopolskiej sieci pomocy pokrzywdzonym, której patronuje Ministerstwo Sprawiedliwości, uczestniczy Caritas Diecezji Koszalińsko-Kołobrzeskiej, prowadząc 9 Punktów Pomocy Pokrzywdzonym na terenie diecezji: w Koszalinie, Szczecinku, Kołobrzegu, Sianowie, Darłowie, Białogardzie, Połczynie-Zdroju, Wałczu i Złocieńcu.

tel. +48 94 342 36 90