23.01.2015

Jest im tu po prostu miło

IMG_1132.jpgDzień Babci i Dziadka to okazja do uczczenia nie tylko seniorów własnego rodu. 21 stycznia dzieci ze świetlicy Caritas w Koszalinie podjęły osoby starsze uczęszczające do domu dziennego pobytu Caritas.

- Mieliśmy ideę, by tego dnia połączyć pokolenia: dzieci seniorom, seniorzy dzieciom. Dzieci przygotowały występy, seniorzy również zadeklarowali, że coś zorganizują. I udało się – powiedziała Katarzyna Piasecka, opiekunka grupy seniorów i wychowawczyni dzieci na świetlicy w placówce koszalińskiego Caritas.

23.01.2015

Rekolekcje wielkopostne dla parafialnych zespołów Caritas

rekolekcje.jpg"Wielki Post, szczególny czas modlitwy, postu i zaangażowania na rzecz tych, którzy znajdują się w potrzebie, daje chrześcijaninowi możliwość przygotowania się do Świąt Wielkanocnych poprzez autentyczną konfrontację własnego życia z Słowem Bożym oświecającym codzienność wierzących." (św. Jan Paweł II)

21.01.2015

Sprawozdanie ze zbiórki publicznej

Caritas Diecezji Koszalińsko-Kołobrzeskiej publikuje sprawozdanie ze zbiórki publicznej "Kampania Nadzieje Mam".

tel. +48 94 342 36 90