06.06.2018

Wycieczka przedszkolaków do biblioteki

10.05.18r-3.jpg

10.05.2018r. dzieci z grupy Pszczółki odwiedziły Publiczną Bibliotekę im. Pantaleona Szumana w Pile. Maluchy dowiedziały się jak należy zachowywać się w bibliotece, jak należy obchodzić się z książką oraz dlaczego warto czytać. Wysłuchały też krótkiego opowiadania z morałem oraz wykonały pracę plastyczną.

06.06.2018

Wycieczka do Parku na Wyspie

02.05.18r-3.jpg

Dnia 02.05.2018 r. dzieci z grupy Aniołki, Pszczółki, Sówki, Misie, Motyle z Niepublicznego Przedszkola Caritas nr 1 w Pile skorzystały z pięknej słonecznej pogody i wybrały się na wycieczkę do pobliskiego parku. Spacerując alejkami podziwiały kwitnące kolorowe kwiaty i słuchały śpiewu ptaków. Szczególną atrakcją dla dzieci był duży plac zabaw, gdzie spędziły najwięcej czasu. Pod koniec wyprawy zrobiliśmy pamiątkowe zdjęcie przy fontannie.

29.05.2018

Ostrowiec - idealne miejsce na ...

mae_3.jpgSzukasz przyjemnego miejsca do wypoczynku z rodziną i przyjaciółmi? Miejsca, w którym zamiast miejskiego gwaru słychać śpiew ptaków i szum leśnych drzew? Miejsca, w którym dominuje czyste powietrze, cisza i spokój? Zapraszamy do nas!

Na terenie Ośrodka w Ostrowcu k. Wałcza mamy:

• strzeżoną plażę z pomostem
  • kajaki i rowery wodne
  • boisko do piłki nożnej
  • boisko do piłki siatkowej
  • tenis stołowy
  • plac zabaw dla dzieci

• syria.jpgPomoc dla Syrii

Wojna w Syrii toczy się od ponad pięciu lat. Nie ma pełnych statystyk dotyczących liczby ofiar śmiertelnych tego brutalnego konfliktu – według różnych szacunków jest to między 250 000 a 500 000 osób. Pomocy humanitarnej potrzebuje ponad 13 milionów ludzi, w tym 6 milionów dzieci. Przed wojną w Syrii mieszkały około 23 miliony osób. Wskutek wojny połowa syryjskiej populacji zmuszona została do opuszczenia swoich domów – ponad 4,8 miliona osób uciekło z kraju, a liczba uchodźców wewnętrznych w Syrii szacowana jest na co najmniej 6,5 miliona. 4,5 miliona osób żyje w obszarach dotkniętych bezpośrednio działaniami wojennymi, do których bardzo trudno dotrzeć z pomocą. 80% Syryjczyków żyje w ubóstwie, co trzecie gospodarstwo domowe jest zadłużone, a szacowana długość życia od wybuchu konfliktu spadła o 20 lat.

• filip_caritas.jpg

Ruszyła akcja!
    SMSy o treści "HARCERZ" można wysyłać na numer 72052, natomiast wpłat dokonywać na konto Caritas Diecezji Koszalińsko-Kołobrzeskiej o numerze 60 1020 2791 0000 7002 0234 4976 z dopiskiem "HARCERZ".
    Pieniądze ze zbiórki zostaną przekazane na ratowanie życia Filipa Gonciarka.
    Zachęcamy także do oddawania krwi i zapisywania się do bazy potencjalnych dawców szpiku.
    Warto pomagać!

34105940_1818976711498469_3321970724565942272_n.jpg

W Kończewie k. Słupska wydarzyła się tragedia, młodej rodzinie zawalił się dach domu. Przekazaliśmy 6 000 zł na materiały budowlane, jednak potrzeby są ogromne, prosimy Was o każdą złotówkę, którą można wpłacić na konto (bez żadnej prowizji):
    60 1020 2791 0000 7002 0234 4976 z dopiskiem KOŃCZEWO
    (foto za gp24.pl)

• pielucha.jpg

Akcja charytatywna Pielucha dla malucha i środki czystości podaruj z miłości na rzecz Domu Samotnej Matki w Koszalinie. Akcja polega na zbieraniu pieluch i kosmetyków pielęgnacyjnych dla dzieci oraz najpotrzebniejszych środków czystości dla placówki.

Przekaż darowiznę