03.05.2015

Świece wigilijnego dział pomocy dzieciom

wieca_wigilijne_dzieo_pomocy.jpgInformujemy, że do 15 maja br., czekamy na aktualizację zamówień, co do ilości świec Wigilijnego Dzieła Pomocy Dzieciom 2015. Prosimy również o uwagi i sugestie, dotyczące dostawy świec do Parafii. Przypominamy, że nie przyjmuje zwrotów świec. Wszystkie informacje prosimy kierować do pani Agnieszki Filipczuk - afilipczuk@caritas.pl lub telefonicznie 94 342 36 90.

20.04.2015

25-lat działalności Caritas DKK

2015-04-26_15.55.50.jpgZ okazji jubileuszu 25-lecia Caritas Diecezji Koszalińsko-Kołobrzeskiej w centrali placówki odbyła się konferencja prasowa poświęcona jej dokonaniom przez ostatnie ćwierćwiecze.

W konferencji uczestniczyli dyrektor Caritas DKK ks. Tomasz Roda, bp Krzysztof Zadarko, ks. Krzysztof Sendecki, dyrektor hospicjum im. bp C. Domina w Darłowie oraz Ewa Horanin, reprezentująca Szkolne Koła Caritas

19.04.2015

Daj nadzieję tym, którzy odchodzą

onkilbiaa_2.jpgHospicjum im. Bp Czesława Domina w Darłowie pragnie podziękować Szkolnym Kołom Caritas za przeprowadzoną akcję Pola Nadziei dnia 19.04.2015 a także, wsparcie naszego domu modlitwą i złożoną ofiarą pieniężną. Szczególnie dziękujemy wolontariuszom i wszystkim, którym dobro naszego domu leży na sercu.

26.02.2015

Rekolekcje dla dyrektorów Caritas

zakopane.jpgDyrektor Caritas Polska ks. Marian Subocz jak co roku w Wielkim Poście zaprosił na rekolekcje dyrektorów diecezjalnych Caritas. Rekolekcje miały miejsce w Zakopanem w ośrodku Księżówka i trwały od poniedziałku 22 lutego do czwartku 26 lutego. W tym roku rekolekcje prowadził ordynariusz diecezji koszalińsko-kołobrzeskiej bp Edward Dajczak. Każdego dnia dyrektorzy Caritas uczestniczyli w Eucharystii, adoracji Najświętszego Sakramentu oraz Liturgii Godzin, do której rozważania prowadził bp Dajczak. Środa była dniem pokutnym - odbyło się nabożeństwo nawrócenia połączone z sakramentem pokuty i pojednania oraz Droga Krzyżowa.

24.02.2015

Embargo - JABŁKA

jablka1.jpgCaritas Diecezji Koszalińsko-Kołobrzeskiej ma do przekazania za pośrednictwem PZC i Parafii jabłka.

Jabłka mozna odebrać z:
Szczecinek, Magazyn Caritas - tel.: 608 623 187 Bogumił Krasnopolski