13.02.2015

Program Embargo - MARCHEW

marchew.jpgCaritas Diecezji Koszalińsko-Kołobrzeskiej ma do przekazania za pośrednictwem PZCi Parafii marchew, która pakowana jest po 15 kg.

Można ja będzie odebrać w dniach 17  i 18 lutego 2015 r. w  Centrum Charytatywno-Opiekuńcze Caritas p.w. Matki Bożej z Lourdes w Pile przy ul. Kossaka 16, po uprzednim umówieniu sie pod nr tel. 67 215 57 12.

12.02.2015

Namaszczeni olejem, obdarowani kwiatami

5.jpgZ okazji XXIII Światowego Dnia Chorego w hospicjum Caritas im. bp Czesława Domina w Darłowie odbyła się Msza św. połączona z  sakramentem namaszczenia chorych oraz spotkanie przy wspólnym stole. W uroczystości wzięło udział ok. 100 osób: chorzy i ich rodziny, wolontariusze, dobroczyńcy, personel oraz siostry zakonne posługujące w hospicjum. Mszy św. przewodniczył bp senior Tadeusz Werno, zaś koncelebrowali – dyrektor hospicjum ks. Krzysztof Sendecki oraz diecezjalny duszpasterz młodzieży ks. Andrzej Zaniewski.

05.02.2015

Rekolekcje dla szkolnych kół Caritas

szkolne_koo_caritas.jpg"Wielki Post, szczególny czas modlitwy, postu i zaangażowania na rzecz tych, którzy znajdują się w potrzebie, daje chrześcijaninowi możliwość przygotowania się do Świąt Wielkanocnych poprzez autentyczną konfrontację własnego życia z Słowem Bożym oświecającym codzienność wierzących." (św. Jan Paweł II).

03.02.2015

Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa 2014 - 2020

Flag_of_Europe.svg.jpgCaritas Diecezji Koszalińsko-Kołobrzeskiej zaprasza wszystkich potrzebujących, którzy nie skorzystali jeszcze z pomocy żywnościowej w ramach Programu Operacyjnego FEAD, a otrzymali stosowne skierowanie z Ośrodka Pomocy Społecznej do swoich parafii po odbiór żywności.

03.02.2015

Ferie zimowe - narty z Caritasem

img_0244.jpgW drugiej połowie lutego 44 dzieci z województwa zachodniopomorskiego wyjechało na pierwszy turnus ferii zimowych do Białego Dunajca. Caritas Diecezji Koszalińsko-Kołobrzeskiej stworzyła ofertę wypoczynku, połączonego ze sportem i formacją dzieci i młodzieży do wolontariatu.