01.04.2019

7 kwietnia zakwitną „Pola Nadziei”

IMG_4744_Easy-Resize.com.jpg

15 tys. żonkili czeka na diecezjan, którzy w ramach XXII "Pól Nadziei" zechcą wesprzeć hospicjum Caritas im. Bp. Czesława Domina w Darłowie. Akcja odbędzie się w niedzielę 7 kwietnia nie tylko w Darłowie i okolicach, ale również w odległych miejscach diecezji. Na darczyńców, którzy zdecydują wesprzeć materialnie darłowską placówkę, czeka 15 tys. kwiatów.

31.03.2019

Pomagać ubogim przed świętami

CDKK_Easy-Resize.com.jpg

Klienci sklepów spożywczych wspierają potrzebujących. Do gestu miłosierdzia zapraszają ich wolontariusze Caritas. 29–30 marca odbyła się 16. przedświąteczna zbiórka żywności pod hasłem „Tak, pomagam!”. Celem akcji jest zaopatrzenie ubogich i samotnych w produkty, które trafią na stół wielkanocny.

28.03.2019

Ty tylko mnie poprowadź… Panie Mój

1_Easy-Resize.com (1).jpg

W środę 27 marca podopieczni Warsztatów Terapii Zajęciowej w Sycewicach reprezentowali diecezję koszalińsko-kołobrzeską w VII Przeglądzie Twórczości Scenicznej Warsztatów Terapii Zajęciowej w Skórczu. W przeglądzie udział wzięły również WTZ "Caritas" Pelplin, WTZ "Caritas" Starogard Gdański, ŚDS "Caritas" Rajkowy, WTZ Skarszewy, ŚDS Skarszewy, ŚDS "Caritas" Starogard Gdański oraz WTZ "Caritas" Skórcz.

Możesz pomóc!
  • Roksanka3_Easy-Resize.com.jpg

Roksana od urodzenia cierpi na nieuleczalna chorobę:przepuklinę oponowo-rdzeniową, od pasa w dół jest sparaliżowana. Porusza się na wózku inwalidzkim. Mieszka z mamą w budynku na pierwszym piętrze, a do mieszkania prowadzi 31 stromych i wąskich schodów. Mieszkanie nie jest przystosowane do normalnego funkcjonowania osoby na wózku. Roksana marzy, by samodzielnie móc na wózku opuszczać mieszkanie. Zbieramy środki na zakup wymarzonego mieszkania dla Roksany. Liczy się każda złotówka. Wpłaty prosimy dokonywać na konto Caritas Diecezji nr 60 1020 2791 0000 7002 0234 4976  z dopiskiem ROKSANA