15.02.2021

Rekolekcje weekendowe dla PZC

ko.JPG

W dniach 12–14 lutego, u progu Wielkiego Postu, Caritas zgromadziła na rekolekcjach swoich dorosłych wolontariuszy. Biblijnym spojrzeniem na cnoty teologalne podzielił się z uczestnikami trzech wideokonferencji ks. prof. Janusz Lemański. Nauczanie zwieńczyła Koronka do Bożego Miłosierdzia, zaś w niedzielę – Msza św. Transmisję ze spotkań, które odbyły się w kaplicy w centrali Caritas w Koszalinie, przeprowadziła telewizja internetowa Dobre Media.

11.02.2021

Zbiórka na minibusa dla niepełnosprawnych

bus.jpg

Centrum Charytatywno-Opiekuńcze Caritas w Pile zbiera pieniądze na specjalistycznego busa dla niepełnosprawnych ze Środowiskowego Domu Samopomocy dla osób z zaburzeniami psychicznymi (na ul. Kossaka) oraz jego filii w Pile-Motylewie (na ul. Orlej) przeznaczonej dla osób dorosłych ze spektrum autyzmu oraz niepełnosprawnościami sprzężonymi.

05.02.2021

Zajęcia z języka polskiego dla dzieci cudzoziemców

Rf2b4cf48e3c22564272e7337728ca6e4.png

W najbliższą sobotę, tj. 06.02.2021r. o godzinie 13:00, w salce przy katedrze w Koszalinie rozpoczynamy bezpłatne zajęcia z języka polskiego dla dzieci cudzoziemców.

tel. +48 94 342 36 90