25.04.2021

Powstaje wspólnota Laudato si'

125B573F-D5DA-415A-B7B3-DD434CCEF429.JPG

Ekologiczną wspólnotę Laudato si' zgromadziły w Ostrowcu rekolekcje i formacja. Przesłanie troski o stworzenie chcą nieść innym. 24 kwietnia odbyło się spotkanie rekolekcyjno-formacyjne wspólnoty Laudato si' w ośrodku  Caritas w Ostrowcu koło Wałcza. Wydarzeniu towarzyszyło otwarcie łąki kwietnej, która powstała przy ośrodku jako podwaliny do hodowli pszczół. O roli owadów zapylających w ekosystemie opowiedział edukator z nadleśnictwa Płytnica. W kameralnym spotkaniu wzięli udział młodzi i dorośli pasjonaci ekologii ze Sławoborza, Sławna, Wałcza, Mielna, Karsiboru, Piecnika.

19.04.2021

Tydzień Ziemi w Caritas Diecezji

Siejesz - Jesz-5.jpg

Po raz pierwszy Caritas Diecezji Koszalińsko-Kołobrzeskiej włącza się swoimi działaniami w obchody zbliżającego się Światowego Dnia Ziemi, który świętujemy 22 kwietnia. Dzień idealnie wpisuje się w działania, które realizujemy na terenie całego Pomorza Środkowego, tworząc jadłodzielnie, parafialne parki i szkolne warzywniki, wcielając przesłanie papieskiej encykliki Laudato Si’ w życie na terenie naszej diecezji.

16.04.2021

Pola Nadziei w naszym Hospicjum

160949940_2435874673225688_6254162007991993080_n.png

W czasie wiosennej akcji Pola Nadziei – Wiosna 2021 w Domu Hospicyjno-Opiekuńczym CARITAS im. Bpa Czesława Domina zbieramy fundusze na codzienne potrzeby naszego Domu Hospicyjno-Opiekuńczym CARITAS im. bpa Czesława Domina w Darłowie, zwłaszcza w tym wyjątkowo trudnym dla hospicjum czasie pandemii.

tel. +48 94 342 36 90