09.10.2019

Zapałka nie ogrzeje

72361994_2614937668569032_4949297166884536320_o.jpg

Zachęcamy wszystkich chętnych do włączenia się w akcję "Zapałka nie ogrzeje" -pomoc osobom w trudnej sytuacji materialnej, którzy nie mogą pozwolić sobie na zakup opału lub opłatę rachunków za ogrzewanie.

Pomóżmy im przetrwać zimę. Już dziś dziękujemy za tak szeroki odzew, to świadectwo gorących serc pełnych miłości, miłości Caritas

08.10.2019

Pomóż nam naprawić zniszczenia w Domu dla mam i ich dzieci!

2.png

W nocy z 29/30 września nieznani sprawcy włamali się do remontowanego Domu Samotnej Matki w Koszalinie. To jedyny taki dom na Pomorzu Środkowym.

Długo czekaliśmy na wymarzony remont, unowocześniając i dostosowując dom do potrzeb mam i ich dzieci, w tym dla osób niepełnosprawnych. W to dzieło włączyło się wielu ludzi, tworząc niezwykły projekt wsparcia dla mam, będących w trudnej sytuacji życiowej i materialnej. Brutalny akt wandalizmu podciął nam wszystkim skrzydła nadziei i miłości. Marzenia o otwarciu domu w tym roku, stały się nie realne...

Pomóż nam naprawić zniszczenia w Domu dla mam i ich dzieci...wpłacając każdy grosz, który odbuduje ich nadzieję!

Wpłat można dokonywać na nasze konto: 82 1020 2791 0000 7102 0009 0639
W treści: cegiełka na remont DSM

07.10.2019

"Pola Nadziei" w nowym ogrodzie

1.jpg

Akcja sadzenia żonkili w hospicjum Caritas im. Bp. Czesława Domina w Darłowie odbyła się w tym roku w nowej scenerii – w ogromnym pięknie zaaranżowanym ogrodzie, wykonanym w darze przez przyjaciół i wolontariuszy.

Możesz pomóc!
  • Projekt bez tytułu (1).png

Pomóżmy potrzebującym dzieciom z Białorusi, Litwy    i Ukrainy.

Jeżeli Twoja parafia nie uczestniczy w akcji Tornister pełen uśmiechów, lub nie masz czasu zrobić wyprawki, to możesz wpłacić równowartość 20 zł: 82 1020 2791 0000 7102 0009 0639 z dopiskiem: Tornister.

Bądź uśmiechem dziecka !

• Projekt bez tytułu (3).png

Włącz się do akcji Kromka Chleba dla Sąsiada.

Celem akcji jest uwrażliwienie parafian na ludzi biednych, zachęcenie ich do dzielenia się z potrzebującymi oraz pozyskanie artykułów spożywczych z długim terminem przydatności do spożycia oraz łatwych do przechowywania, takich jak: mąka, cukier, makaron, ryż, kasze, płatki kukurydziane, olej, konserwy, dżemy, przetwory warzywne  i owocowe, herbata, kakao, słodycze itp.

Możesz wesprzeć działania wspierające samotnych i ubogich seniorów wpłacając na konto CARITAS : 82 1020 2791 0000 7102 0009 0639 z dopiskiem KROMKA

• Projekt bez tytułu (5).png

Pomóż zorganizować niezapomniane wakacje dla dzieci z Ukrainy.

Na Ukrainie wiele dzieci spędza wakacje w domu. Brak środków jest dla nich przeszkodą w skorzystaniu z przerwy od szkoły i „oderwaniu się” od trudów codzienności. Akcja Caritas istnieje po to, by dzieci mogły skorzystać z wyjazdu do pięknych zakątków Polski i zdobyć wspaniałe wakacyjne wspomnienia. Możesz pomóc wpłacając dowolną kwotę na konto Caritas: 82 1020 2791 0000 7102 0009 0639 z dopiskiem WAKACJE.