14.01.2020

Nie żyje ks. Wojciech Wójtowicz

935280_NBan_ks.20Wojciech20WC3B3jtowicz_82.jpg

Ks. Wojciech Wójtowicz, przewodniczący Konferencji Rektorów Wyższych Seminariów Duchowych Diecezjalnych i Zakonnych, zginął w wypadku samochodowym w poniedziałek 13 stycznia w godzinach wieczornych. W czwartek 16 stycznia o godzinie 19 zostanie odprawiona Msza św. z ciałem zmarłego w koszalińskiej katedrze. Msza pogrzebowa zostanie odprawiona w kościele Mariackim w  Miastku w piątek 17 stycznia o godzinie 11.

10.01.2020

Pusta Choinka - Podziękowania

Pusta Choinka baner facebook - podziękowania.jpg

Za nami IX edycja akcji Pusta Choinka. Od 2011 roku Koszalinianie wspierają inicjatywę, realizując bombki z prezentami aby dzieci z terenu diecezji Koszalińsko-Kołobrzeskiej nie przeżywały świąt Bożego Narodzenia przy pustej choince.

08.01.2020

Diecezjalna mapa zanieczyszczeń - spotkanie z Opiekunami SKC

IMG_9713.jpeg

We wtorek 8.01.2020 w siedzibie Caritasu Diecezji Koszalińsko-Kołobrzeskiej odbyło się pierwsze z trzech zaplanowanych spotkań opiekunów Szkolnych Kół Caritas, zaangażowanych w projekt Laudato Si' - "Diecezjalna mapa zanieczyszczeń powietrza".

Możesz pomóc!
  • Projekt bez tytułu (1).png

Pomóżmy potrzebującym dzieciom z Białorusi, Litwy    i Ukrainy.

Jeżeli Twoja parafia nie uczestniczy w akcji Tornister pełen uśmiechów, lub nie masz czasu zrobić wyprawki, to możesz wpłacić równowartość 20 zł: 82 1020 2791 0000 7102 0009 0639 z dopiskiem: Tornister.

Bądź uśmiechem dziecka !

• Projekt bez tytułu (3).png

Włącz się do akcji Kromka Chleba dla Sąsiada.

Celem akcji jest uwrażliwienie parafian na ludzi biednych, zachęcenie ich do dzielenia się z potrzebującymi oraz pozyskanie artykułów spożywczych z długim terminem przydatności do spożycia oraz łatwych do przechowywania, takich jak: mąka, cukier, makaron, ryż, kasze, płatki kukurydziane, olej, konserwy, dżemy, przetwory warzywne  i owocowe, herbata, kakao, słodycze itp.

Możesz wesprzeć działania wspierające samotnych i ubogich seniorów wpłacając na konto CARITAS : 82 1020 2791 0000 7102 0009 0639 z dopiskiem KROMKA

• Projekt bez tytułu (5).png

Pomóż zorganizować niezapomniane wakacje dla dzieci z Ukrainy.

Na Ukrainie wiele dzieci spędza wakacje w domu. Brak środków jest dla nich przeszkodą w skorzystaniu z przerwy od szkoły i „oderwaniu się” od trudów codzienności. Akcja Caritas istnieje po to, by dzieci mogły skorzystać z wyjazdu do pięknych zakątków Polski i zdobyć wspaniałe wakacyjne wspomnienia. Możesz pomóc wpłacając dowolną kwotę na konto Caritas: 82 1020 2791 0000 7102 0009 0639 z dopiskiem WAKACJE.