21.11.2017

Akademia pomysłów

IMG_2237.JPG- Hospicjum Caritas im. Bp. Czesława Domina w Darłowie poszukuje nowych form wolontariatu. Od września ruszył więc projekt pod nazwą ,,Akademia Pomysłów".

17.11.2017

Patrole i torby miłosierdzia

2017.11.16_konf._pras.JPGZ okazji Światowego Dnia Ubogich koszalińska Caritas przygotowała kilka akcji charytatywnych. Konferencja prasowa prezentująca nowe przedsięwzięcia placówek odbyła się 16 listopada w Domu Miłosierdzia.

16.11.2017

Nie miłujmy słowem, ale czynem

IMG_6593.JPGZ takim apelem do wiernych zwrócił się papież Franciszek z okazji I Światowego Dnia Ubogich. 19 listopada ruszy ogólnopolska akcja charytatywna Caritas „Torba Miłosierdzia”.

16.11.2017

Widzieć problem to za mało

IMG_2205.JPG14-15 listopada w ośrodku Caritas w Ostrowcu odbyły się warsztaty dla pracowników oświaty w ramach projektu „Wspieranie szkół i placówek oświatowych w zakresie interwencji kryzysowej” finansowanego ze środków Narodowego Programu Zdrowia. Szkolenie poruszało problem depresji, samobójstw, samouszkodzeń i zaburzeń żywienia wśród dzieci i młodzieży.

13.11.2017

Różańce pojadą do Oceanii

IMG_2185.JPGParafialny Zespół Caritas działający przy parafii pw. św. Maksymiliana Kolbego w Słupsku wraz wolontariuszami Szkolnego Koła Caritas działającego przy Zespole Szkół Katolickich im. św. Marka przekazali różańce katolikom z Papui Nowej Gwinei.