13.08.2019

Caritas pomoże pogorzelcom ze Szczecinka

Image-1_Easy-Resize.com.jpg

12 sierpnia pożar pochłonął zabudowania firmy Opak ze Szczecinka, produkującej opakowania i tekturę. Straty szacowane są w milionach złotych. Zgliszcza pozostałe po halach produkcyjnych i pomieszczeniach biurowych, a także po parku maszynowym to zarazem dramat dla zatrudnionych tu pracowników i ich rodzin. Firma jest bowiem jednym z liczących się w mieście pracodawców – zatrudniała blisko 250 osób.

06.08.2019

Tornister Pełen Uśmiechów

Zbiórka przyborów szkolnych trwa_Easy-Resize.com.jpg

Trwa kampania "Tornister pełen uśmiechów”. Celem akcji jest wsparcie dzieci z ubogich rodzin w zakupie wyprawki szkolnej. Dotąd udało nam się otoczyć opieką ok. 7 tys. uczniów szkół podstawowych, gimnazjalnych i średnich. Podczas tegorocznej akcji z centrali Caritas do ponad 10 Parafialnych Zespołów Caritas trafiło 300 pustych tornistrów, które po zapełnieniu przez darczyńców zostaną podarowane potrzebującym dzieciom.

05.08.2019

Festyn Charytatywny "Morze Miłości"

morze_Easy-Resize.com.jpg

Wielogodzinna zabawa zgromadziła 4 sierpnia darłowian i letników na rynku po raz siódmy. Celem dorocznego festynu – którego organizatorem jest Fundacja Charytatywna "Morze Miłości" – jest zbiórka funduszy na rzecz hospicjum Caritas w Darłowie. W tym roku środki zostaną przekazane na zakup samochodu dla placówki.

Możesz pomóc!
  • Projekt bez tytułu (1).png

Pomóżmy potrzebującym dzieciom z Białorusi, Litwy    i Ukrainy.

Jeżeli Twoja parafia nie uczestniczy w akcji Tornister pełen uśmiechów, lub nie masz czasu zrobić wyprawki, to możesz wpłacić równowartość 20 zł: 82 1020 2791 0000 7102 0009 0639 z dopiskiem: Tornister.

Bądź uśmiechem dziecka !

• Projekt bez tytułu (3).png

Włącz się do akcji Kromka Chleba dla Sąsiada.

Celem akcji jest uwrażliwienie parafian na ludzi biednych, zachęcenie ich do dzielenia się z potrzebującymi oraz pozyskanie artykułów spożywczych z długim terminem przydatności do spożycia oraz łatwych do przechowywania, takich jak: mąka, cukier, makaron, ryż, kasze, płatki kukurydziane, olej, konserwy, dżemy, przetwory warzywne  i owocowe, herbata, kakao, słodycze itp.

Możesz wesprzeć działania wspierające samotnych i ubogich seniorów wpłacając na konto CARITAS : 82 1020 2791 0000 7102 0009 0639 z dopiskiem KROMKA

• Projekt bez tytułu (5).png

Pomóż zorganizować niezapomniane wakacje dla dzieci z Ukrainy.

Na Ukrainie wiele dzieci spędza wakacje w domu. Brak środków jest dla nich przeszkodą w skorzystaniu z przerwy od szkoły i „oderwaniu się” od trudów codzienności. Akcja Caritas istnieje po to, by dzieci mogły skorzystać z wyjazdu do pięknych zakątków Polski i zdobyć wspaniałe wakacyjne wspomnienia. Możesz pomóc wpłacając dowolną kwotę na konto Caritas: 82 1020 2791 0000 7102 0009 0639 z dopiskiem WAKACJE.