16.04.2021

Pola Nadziei w naszym Hospicjum

160949940_2435874673225688_6254162007991993080_n.png

W czasie wiosennej akcji Pola Nadziei – Wiosna 2021 w Domu Hospicyjno-Opiekuńczym CARITAS im. Bpa Czesława Domina zbieramy fundusze na codzienne potrzeby naszego Domu Hospicyjno-Opiekuńczym CARITAS im. bpa Czesława Domina w Darłowie, zwłaszcza w tym wyjątkowo trudnym dla hospicjum czasie pandemii.

08.04.2021

Spotkanie rekolekcyjno-formacyjne wspólnoty Laudato Si'

Zrzut ekranu 2021-04-8 o 09.48.33.png

Od 2019 roku na terenie Pomorza Środkowego wspólnymi siłami udało nam się zrealizować 30 projektów szkolnych i parafialnych, a w samym projekcie Centrum Wolontariatu Caritas Diecezji Koszalińsko-Kołobrzeskiej pt. „Diecezjalna Mapa Zanieczyszczenia Powietrza” udział wzięło kilkadziesiąt szkół.

04.04.2021

250 gości na śniadaniu wielkanocnym w Słupsku

DPP_5081.JPG

Wielu słupszczan skorzystało z wielkanocnego zaproszenia Caritas na modlitwę i śniadanie. Caritas przygotowała dla bezdomnych, ubogich i samotnych mieszkańców Słupska 250 pakietów ze śniadaniem wielkanocnym  zawierającym tradycyjne dania świąteczne: bigos, żur z białą kiełbasą, pasztet, ciasto. Spotkanie, które odbyło się 4 kwietnia przed restauracją Słupski Młyn, rozpoczęło się odczytaniem Ewangelii oraz modlitwą.

tel. +48 94 342 36 90