02.12.2017

Pusta choinka po raz siódmy

IMG_2352.JPG1 grudnia w siedzibie Polskiego Radia Koszalin odbyła się konferencja prasowa na temat dorocznej akcji "Pusta choinka". Jak poinformował ks. Tomasz Roda, dyrektor Caritas Diecezji Koszalińsko-Kołobrzeskiej, ta wspólna, siódma już akcja Caritas i PRK odbędzie się 9 grudnia w centrum handlowym Atrium Koszalin. Rozpocznie się o godz. 13, w programie dnia odbędzie się wiele wydarzeń kulturalnych, tanecznych, muzycznych.

01.12.2017

Rekolekcje adwentowe PZC

IMG_0663.JPGWolontariusze parafialnych Caritasów jak co roku zaproszeni są do duchowego przygotowania do świąt Bożego Narodzenia.

29.11.2017

Więcej świec, więcej dobra

WDPD2017_plakat_www_Caritas.jpgJak co roku w okresie przedświątecznym Caritas przypomina o misji Kościoła wobec dzieci. Dochód z 70 tys. świec wigilijnych wspomoże letni wypoczynek najmłodszych diecezjan.

22.11.2017

Dzień Seniora

IMG_7170.JPG20 listopada w Świetlicy Seniora obchodzony był Ogólnopolski Dzień Seniora

21.11.2017

Jak nie zaszkodzić

IMG_2239.JPGDarłowskie hospicjum Caritas poszerza grono wolontariuszy. Nie wystarczą jednak dobre chęci, by nieść otuchę osobom terminalnie chorym, do takiego spotkania należy się przygotować. W sezonie jesiennym ruszyły więc szkolenia w hospicjum, które mają pomóc kandydatom na wolontariuszy pracować z pacjentami. Wzięli w nim udział przede wszystkim młodzi, ale nie tylko.