21.01.2015

Sprawozdanie ze zbiórki publicznej

Caritas Diecezji Koszalińsko-Kołobrzeskiej publikuje sprawozdanie ze zbiórki publicznej "Kampania Nadzieje Mam".

15.01.2015

Caritas Academia

wolontariat.jpgTrwają formacyjne spotkania w Caritas Diecezji przy ul. Domina 8 w Koszalinie. Celem spotkań jest zagospodarowanie kapitału ludzkiego w postaci szeroko rozumianego wolontariatu, który jest określonym potencjałem Parafialnych Zespołów Caritas i diecezjalnej Caritas (np: wychowawcy na wypoczynek zimowy i letni, ludzie dobrej woli w opiece nad ludźmi starszymi i chorymi, nauczyciele poświęcający czas na wyrównywanie szans dzieci z ubogich rodzin, fachowcy świadczący bezinteresownie pomoc najbardziej potrzebującym, etc).

13.01.2015

Wyłoniono wykonawcę na świadczenie usług cateringowych

W związku z realizacją zadania "Dożywianie osób samotnych i bezdomnych" Caritas Diecezji Koszalińsko-Kołobrzeskiej wyłonił Restaurację Egipt przy ul. Wojska Polskiego 1B, 76-032 Mielno na świadczenie usług cateringowych.

Pozostałym oferentom dziękujemy za złożenie ofert.

Możesz pomóc!
  • Projekt bez tytułu (1).png

Pomóżmy potrzebującym dzieciom z Białorusi, Litwy    i Ukrainy.

Jeżeli Twoja parafia nie uczestniczy w akcji Tornister pełen uśmiechów, lub nie masz czasu zrobić wyprawki, to możesz wpłacić równowartość 20 zł: 82 1020 2791 0000 7102 0009 0639 z dopiskiem: Tornister.

Bądź uśmiechem dziecka !

• Projekt bez tytułu (3).png

Włącz się do akcji Kromka Chleba dla Sąsiada.

Celem akcji jest uwrażliwienie parafian na ludzi biednych, zachęcenie ich do dzielenia się z potrzebującymi oraz pozyskanie artykułów spożywczych z długim terminem przydatności do spożycia oraz łatwych do przechowywania, takich jak: mąka, cukier, makaron, ryż, kasze, płatki kukurydziane, olej, konserwy, dżemy, przetwory warzywne  i owocowe, herbata, kakao, słodycze itp.

Możesz wesprzeć działania wspierające samotnych i ubogich seniorów wpłacając na konto CARITAS : 82 1020 2791 0000 7102 0009 0639 z dopiskiem KROMKA

• Projekt bez tytułu (5).png

Pomóż zorganizować niezapomniane wakacje dla dzieci z Ukrainy.

Na Ukrainie wiele dzieci spędza wakacje w domu. Brak środków jest dla nich przeszkodą w skorzystaniu z przerwy od szkoły i „oderwaniu się” od trudów codzienności. Akcja Caritas istnieje po to, by dzieci mogły skorzystać z wyjazdu do pięknych zakątków Polski i zdobyć wspaniałe wakacyjne wspomnienia. Możesz pomóc wpłacając dowolną kwotę na konto Caritas: 82 1020 2791 0000 7102 0009 0639 z dopiskiem WAKACJE.