05.02.2015

Rekolekcje dla szkolnych kół Caritas

szkolne_koo_caritas.jpg"Wielki Post, szczególny czas modlitwy, postu i zaangażowania na rzecz tych, którzy znajdują się w potrzebie, daje chrześcijaninowi możliwość przygotowania się do Świąt Wielkanocnych poprzez autentyczną konfrontację własnego życia z Słowem Bożym oświecającym codzienność wierzących." (św. Jan Paweł II).

03.02.2015

Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa 2014 - 2020

Flag_of_Europe.svg.jpgCaritas Diecezji Koszalińsko-Kołobrzeskiej zaprasza wszystkich potrzebujących, którzy nie skorzystali jeszcze z pomocy żywnościowej w ramach Programu Operacyjnego FEAD, a otrzymali stosowne skierowanie z Ośrodka Pomocy Społecznej do swoich parafii po odbiór żywności.

03.02.2015

Ferie zimowe - narty z Caritasem

img_0244.jpgW drugiej połowie lutego 44 dzieci z województwa zachodniopomorskiego wyjechało na pierwszy turnus ferii zimowych do Białego Dunajca. Caritas Diecezji Koszalińsko-Kołobrzeskiej stworzyła ofertę wypoczynku, połączonego ze sportem i formacją dzieci i młodzieży do wolontariatu.

Możesz pomóc!
  • Projekt bez tytułu (1).png

Pomóżmy potrzebującym dzieciom z Białorusi, Litwy    i Ukrainy.

Jeżeli Twoja parafia nie uczestniczy w akcji Tornister pełen uśmiechów, lub nie masz czasu zrobić wyprawki, to możesz wpłacić równowartość 20 zł: 82 1020 2791 0000 7102 0009 0639 z dopiskiem: Tornister.

Bądź uśmiechem dziecka !

• Projekt bez tytułu (3).png

Włącz się do akcji Kromka Chleba dla Sąsiada.

Celem akcji jest uwrażliwienie parafian na ludzi biednych, zachęcenie ich do dzielenia się z potrzebującymi oraz pozyskanie artykułów spożywczych z długim terminem przydatności do spożycia oraz łatwych do przechowywania, takich jak: mąka, cukier, makaron, ryż, kasze, płatki kukurydziane, olej, konserwy, dżemy, przetwory warzywne  i owocowe, herbata, kakao, słodycze itp.

Możesz wesprzeć działania wspierające samotnych i ubogich seniorów wpłacając na konto CARITAS : 82 1020 2791 0000 7102 0009 0639 z dopiskiem KROMKA

• Projekt bez tytułu (5).png

Pomóż zorganizować niezapomniane wakacje dla dzieci z Ukrainy.

Na Ukrainie wiele dzieci spędza wakacje w domu. Brak środków jest dla nich przeszkodą w skorzystaniu z przerwy od szkoły i „oderwaniu się” od trudów codzienności. Akcja Caritas istnieje po to, by dzieci mogły skorzystać z wyjazdu do pięknych zakątków Polski i zdobyć wspaniałe wakacyjne wspomnienia. Możesz pomóc wpłacając dowolną kwotę na konto Caritas: 82 1020 2791 0000 7102 0009 0639 z dopiskiem WAKACJE.