28.01.2015

Zgłoszenie do ogólnopolskiej zbiórki żywności

tak_pomagam.jpgWIELKANOCNA ZBIÓRKA ŻYWNOŚCI TAK POMAGAM – Caritas Polska w dniach 13 -14 marca 2015r. piątek, sobota w godzinach 12.00-20.00 piątek oraz 10.00-20.00 sobota organizuje zbiórkę żywności.

Celem zbiórki jak w latach ubiegłych jest pozyskanie artykułów spożywczych z długim terminem ważności, z których można przygotować paczki dla potrzebujących.

Razem możemy więcej

logo_dbamozdrowie.jpgRAZEM MOŻEMY WIĘCEJ – z końcem 2014r. Caritas Diecezji Koszalińsko-Kołobrzeskiej zakończyła realizację pomocy w ramach wspólnego projektu z FUNDACJĄ DBAM O ZDROWIE. Celem projektu było niwelowanie barier w dostępie do leków dla osób zagrożonych wykluczeniem społecznym. Z pomocy skorzystało 315 osób z terenu Diecezji Koszalińsko-Kołobrzeskiej.

28.01.2015

Sprawozdanie z akcji "Pusta choinka"

pch.jpgCaritas Diecezji Koszalińsko-Kołobrzeskiej wraz z Radiem Koszalin informuje o zakończeniu rozliczenia zbiórki publicznej przeprowadzonej w dniu 13 grudnia 2014 roku na terenie centrum handlowego „Atrium” w Koszalinie, na podstawie  decyzji wydanej przez Prezydenta Miasta Koszalina z dnia 30 października 2014 roku.

Możesz pomóc!
  • Roksanka3_Easy-Resize.com.jpg

Roksana od urodzenia cierpi na nieuleczalna chorobę: przepuklinę oponowo-rdzeniową, od pasa w dół jest sparaliżowana. Porusza się na wózku inwalidzkim. Mieszka z mamą w budynku na pierwszym piętrze, a do mieszkania prowadzi 31 stromych i wąskich schodów. Mieszkanie nie jest przystosowane do normalnego funkcjonowania osoby na wózku. Roksana marzy, by samodzielnie móc na wózku opuszczać mieszkanie. Zbieramy środki na zakup wymarzonego mieszkania dla Roksany. Liczy się każda złotówka. Wpłaty prosimy dokonywać na konto Caritas Diecezji nr 60 1020 2791 0000 7002 0234 4976  z dopiskiem ROKSANA

• Pomóż dzieciom z Ukrainy (1).png

Caritas Diecezji Koszalińsko-Kołobrzeskiej zaprasza do udziału w zbiórce żywności pod nazwą „Paczka dla Ukrainy”. Dary w postaci: makaronu, cukru, słodyczy, oleju, można przynosić do siedziby Caritas od poniedziałku do czwartku w godzinach od 9.00 do 16.00. Zebrana żywność zostanie przekazana dzieciom pochodzącym z Ukrainy, które w czerwcu przyjadą na wypoczynek letni do Kołobrzegu.