24.02.2015

Embargo - JABŁKA

jablka1.jpgCaritas Diecezji Koszalińsko-Kołobrzeskiej ma do przekazania za pośrednictwem PZC i Parafii jabłka.

Jabłka mozna odebrać z:
Szczecinek, Magazyn Caritas - tel.: 608 623 187 Bogumił Krasnopolski
Piła, Centrum Charytatywno-Opiekuńcze Caritas - tel. 67 215 57 12

18.02.2015

Mówią o nas: nasze hospicjum

caritas-4.jpgTo już 9 bal charytatywny, z którego zbiórka zasili kasę Hospicjum im. bp Czesława Domina w Darłowie. Hospicjum jest placówką Caritas Diecezji Koszalińsko-Kołobrzeskiej. Pierwszy bal odbył się 8 lat temu. – Tam, gdzie obecnie stoi hospicjum, było wówczas pole, nawet łopata nie została jeszcze wbita. Wtedy nie było wiadomo, czy te wszystkie plany budowlane są realne, do podźwignięcia – powiedział na rozpoczęcie balu biskup Edward Dajczak.

13.02.2015

Program Embargo - MARCHEW

marchew.jpgCaritas Diecezji Koszalińsko-Kołobrzeskiej ma do przekazania za pośrednictwem PZCi Parafii marchew, która pakowana jest po 15 kg.

Można ja będzie odebrać w dniach 17  i 18 lutego 2015 r. w  Centrum Charytatywno-Opiekuńcze Caritas p.w. Matki Bożej z Lourdes w Pile przy ul. Kossaka 16, po uprzednim umówieniu sie pod nr tel. 67 215 57 12.

Możesz pomóc!
  • Projekt bez tytułu (1).png

Pomóżmy potrzebującym dzieciom z Białorusi, Litwy    i Ukrainy.

Jeżeli Twoja parafia nie uczestniczy w akcji Tornister pełen uśmiechów, lub nie masz czasu zrobić wyprawki, to możesz wpłacić równowartość 20 zł: 82 1020 2791 0000 7102 0009 0639 z dopiskiem: Tornister.

Bądź uśmiechem dziecka !

• Projekt bez tytułu (3).png

Włącz się do akcji Kromka Chleba dla Sąsiada.

Celem akcji jest uwrażliwienie parafian na ludzi biednych, zachęcenie ich do dzielenia się z potrzebującymi oraz pozyskanie artykułów spożywczych z długim terminem przydatności do spożycia oraz łatwych do przechowywania, takich jak: mąka, cukier, makaron, ryż, kasze, płatki kukurydziane, olej, konserwy, dżemy, przetwory warzywne  i owocowe, herbata, kakao, słodycze itp.

Możesz wesprzeć działania wspierające samotnych i ubogich seniorów wpłacając na konto CARITAS : 82 1020 2791 0000 7102 0009 0639 z dopiskiem KROMKA

• Projekt bez tytułu (5).png

Pomóż zorganizować niezapomniane wakacje dla dzieci z Ukrainy.

Na Ukrainie wiele dzieci spędza wakacje w domu. Brak środków jest dla nich przeszkodą w skorzystaniu z przerwy od szkoły i „oderwaniu się” od trudów codzienności. Akcja Caritas istnieje po to, by dzieci mogły skorzystać z wyjazdu do pięknych zakątków Polski i zdobyć wspaniałe wakacyjne wspomnienia. Możesz pomóc wpłacając dowolną kwotę na konto Caritas: 82 1020 2791 0000 7102 0009 0639 z dopiskiem WAKACJE.