15.06.2015

Znad morza do Tatr śladami Św. Jana Pawła II

polanw_wycieczka.jpgW dniach 07-13.06.2015r. odbyła się wycieczka Wolontariuszy Szkolnego Koła Caritas w Polanowie. 52 dzieci wraz z opiekunami udało się na wycieczkę do Zakopanego śladami Św. Jana Pawła II. Uczestnicy, w drodze do Białego Dunajca, wzięli udział w lekcji historii w Państwowym Muzeum Auschwitz – Birkenau w Oświęcimiu.

10.06.2015

Tornister Pełen Uśmiechu

tornister_pelen_usmiechow_krok1.JPGAkcja Tornister Pełen Uśmiechu to kolejne działanie Caritas w Polsce skierowane do dzieci i młodzieży, które nie byłoby możliwe bez udziału ludzi dobrej woli i otwartego serca.

Celem akcji jest zwiększenie szans edukacyjnych i wyrównanie barier poprzez wypełnienie tornistrów w wyprawkę szkolną właśnie przez ludzi dobrej woli. Przygotowane w ten sposób wyprawki pod koniec wakacji trafią do potrzebujących dzieci.

09.06.2015

Konkurs jubileuszowy Caritas rozstrzygnięty

wsp-sam1wyciete.jpgJubileusz 25-lecia powołania do istnienia diecezjalnej Caritas stał się okazją do rozpisania konkursu "Współczesny Samarytanin", którego celem  było rozpowszechnienie idei dobroczynności, ożywienie działalności Szkolnych Kół Caritas oraz szersze zainteresowanie dzieci i młodzieży działaniami Caritas DKK

Możesz pomóc!