10.05.2016

Szkolenie dla mam

ck.jpgFundacja Moja Mama i Ja zaproponowała pomoc podopiecznym Centrum Kryzysowego dla Kobiet i Kobiet z Dziećmi "Nadzieja" w zdobyciu umiejętności udzielania pierwszej pomocy przedmedycznej. Takie umiejętności mogą się przydać każdemu, kto znajdzie się w sytuacji odpowiedzialności za zdrowie lub życie drugiego człowieka.

10.05.2016

Zapraszamy na festyn rodzinny

mama.jpg

W sobotę 28 maja w swoje progi zaprasza wszystkich chętnych koszaliński Dom dla Kobiet i Kobiet z Dziećmi "Nadzieja". Będzie to majówka w stylu rodzinnym: zabawy rodziców z dziećmi oraz integracja między sobą jak i z mieszkankami Domu - kobietami, dla których słowo "rodzina" czasem brzmi gorzko. Warto przez wspólnie spędzony czas pomóc im zbudować na nowo obraz szczęśliwej rodziny.

W programie festynu zaplanowano grill, zabawy, loterię fantową, rozgrywki sportowe, zajęcia plastyczne.

28.04.2016

Warsztaty decoupage'u

P2.jpgŚwietlica opiekuńczo-wychowawcza Caritas w Koszalinie zorganizowała kolejne spotkanie rozwijające talenty. Tym razem do placówki zawitała instruktorka decoupage'u Katarzyna Michalik.

Możesz pomóc!
  • Roksanka3_Easy-Resize.com.jpg

Roksana od urodzenia cierpi na nieuleczalna chorobę:przepuklinę oponowo-rdzeniową, od pasa w dół jest sparaliżowana. Porusza się na wózku inwalidzkim. Mieszka z mamą w budynku na pierwszym piętrze, a do mieszkania prowadzi 31 stromych i wąskich schodów. Mieszkanie nie jest przystosowane do normalnego funkcjonowania osoby na wózku. Roksana marzy, by samodzielnie móc na wózku opuszczać mieszkanie. Zbieramy środki na zakup wymarzonego mieszkania dla Roksany. Liczy się każda złotówka. Wpłaty prosimy dokonywać na konto Caritas Diecezji nr 60 1020 2791 0000 7002 0234 4976  z dopiskiem ROKSANA