13.01.2015

Wyłoniono wykonawcę na świadczenie usług cateringowych

W związku z realizacją zadania "Dożywianie osób samotnych i bezdomnych" Caritas Diecezji Koszalińsko-Kołobrzeskiej wyłonił Restaurację Egipt przy ul. Wojska Polskiego 1B, 76-032 Mielno na świadczenie usług cateringowych.

Pozostałym oferentom dziękujemy za złożenie ofert.

13.01.2015

Sprawozdanie ze zbiórki publicznej

SPRAWOZDANIE ZE ZBIÓRKI PUBLICZNEJ przeprowadzonej przez Caritas Diecezji Koszalińsko-Kołobrzeskiej na podstawie decyzji nr 175/2014 wydanej dnia 18 marca 2014 r. przez Ministra Administracji i Cyfryzacji

• syria.jpgPomoc dla Syrii

Wojna w Syrii toczy się od ponad pięciu lat. Nie ma pełnych statystyk dotyczących liczby ofiar śmiertelnych tego brutalnego konfliktu – według różnych szacunków jest to między 250 000 a 500 000 osób. Pomocy humanitarnej potrzebuje ponad 13 milionów ludzi, w tym 6 milionów dzieci. Przed wojną w Syrii mieszkały około 23 miliony osób. Wskutek wojny połowa syryjskiej populacji zmuszona została do opuszczenia swoich domów – ponad 4,8 miliona osób uciekło z kraju, a liczba uchodźców wewnętrznych w Syrii szacowana jest na co najmniej 6,5 miliona. 4,5 miliona osób żyje w obszarach dotkniętych bezpośrednio działaniami wojennymi, do których bardzo trudno dotrzeć z pomocą. 80% Syryjczyków żyje w ubóstwie, co trzecie gospodarstwo domowe jest zadłużone, a szacowana długość życia od wybuchu konfliktu spadła o 20 lat.

• pielucha.jpg

Akcja charytatywna Pielucha dla malucha i środki czystości podaruj z miłości na rzecz Domu Samotnej Matki w Koszalinie. Akcja polega na zbieraniu pieluch i kosmetyków pielęgnacyjnych dla dzieci oraz najpotrzebniejszych środków czystości dla placówki.

Przekaż darowiznę