07.05.2019

Lato z Caritas – ruszyły zapisy

Symbol zastępczy tekstu.png

Lato z Caritas to inicjatywa Caritas Diecezji Koszalińsko-Kołobrzeskiej skierowana do dzieci w wieku od 10 do 17 lat. Akcja przeprowadzana jest w okresie letnim dla trzech województw diecezji. Jest to aktywnie spędzony czas wakacji z wartościami chrześcijańskimi, pod opieką  sprawdzonej kadry pedagogicznej. W programie przewidziane są gry i zabawy integracyjne, kręgielnia, aquapark, park linowy, kino, zajęcia tematyczne, konkursy, spotkania z gośćmi specjalnymi i wiele innych atrakcji.

02.05.2019

Bądź "eko" w Ostrowcu

DPP_0980.JPG

Caritas rozszerza ofertę działań na rzecz ochrony środowiska. Od czerwca w ośrodku wypoczynkowym w Ostrowcu k. Wałcza ruszą weekendy promujące walory turystyczne Ziemi Wałeckiej, a zarazem aktywizujące uczestników, by kształtowali w sobie postawę proekologiczną. W programie eko–meetingu przewidziane są: spływ kajakowy, rajdy (rowerowe i nordic walking), wieczory integracyjne przy ognisku z degustacją lokalnych produktów, zapoznanie z historią i atrakcjami regionu.

30.04.2019

Pielgrzymka Szkolnych Kół Caritas

PielgrzymkaSKC2019 (1)_Easy-Resize.com.jpg

Zapraszamy na coroczne spotkanie wolontariuszy ze Szkolnych Kół Caritas, które odbędzie się 13 czerwca (czwartek) br. w Koszalinie. Pielgrzymce będzie przewodniczył Biskup Diecezji, wydarzenie uświetni koncert ARKI NOEGO. W tym dniu na dzieci czeka wiele atrakcji.Zgłoszenia przyjmujemy poprzez elektroniczny formularz do dnia 5 czerwca 2019r.

Możesz pomóc!
  • Roksanka3_Easy-Resize.com.jpg

Roksana od urodzenia cierpi na nieuleczalna chorobę:przepuklinę oponowo-rdzeniową, od pasa w dół jest sparaliżowana. Porusza się na wózku inwalidzkim. Mieszka z mamą w budynku na pierwszym piętrze, a do mieszkania prowadzi 31 stromych i wąskich schodów. Mieszkanie nie jest przystosowane do normalnego funkcjonowania osoby na wózku. Roksana marzy, by samodzielnie móc na wózku opuszczać mieszkanie. Zbieramy środki na zakup wymarzonego mieszkania dla Roksany. Liczy się każda złotówka. Wpłaty prosimy dokonywać na konto Caritas Diecezji nr 60 1020 2791 0000 7002 0234 4976  z dopiskiem ROKSANA