14.12.2017

Pielgrzymka do Medjugorie i Chorwacji

chorwacja.jpg

Zapraszamy naszych członków Parafialnych Zespołów Caritas do udziału w kolejnej pielgrzymce: termin 21-30.05.2017r.

11.12.2017

Zebrać żywność, podarować miłość

24852248_1308286145984552_9058021435648254929_n.jpg8-9 grudnia wolontariusze Caritas przeprowadzili XIII Ogólnopolską Zbiórkę Żywności "Tak, pomagam". Dzięki dwu dniom dyżurów w sklepach spożywczych dużych sieci handlowych zaopatrzą bezdomnych, ubogich i chorych w produkty spożywcze na świąteczne stoły.

10.12.2017

VII "Pusta choinka"

IMG_2477.JPGCaritas DKK i Polskie Radio Koszalin po raz siódmy zainicjowały przedświąteczną akcję charytatywną na rzecz dzieci z ubogich rodzin. 9 grudnia symboliczne bombki z danymi dzieci, do których jeszcze przed świętami Bożego Narodzenia trafią paczki, zawisło na choince ustawionej w galerii handlowej Atrium w Koszalinie.

07.12.2017

Dziękujemy ci, wolontariuszu

IMG_2417.JPGZ okazji Dnia Wolontariusza w kaplicy hospicjum im. Bp. Czesława Domina w Darłowie odbyła się Msza św. w intencji wolontariuszy i ich rodzin, będąca podziękowaniem za ich bezinteresowną posługę.

05.12.2017

"Razem dla dzieci"

2017.12.05_CDKK_pyta.JPGW przededniu mikołajek, 5 grudnia, podczas konferencji prasowej zorganizowanej w Domu Samotnej Matki w Koszalinie studenci Akademii Pomorskiej w Słupsku zaprezentowali audiobooka z nagranymi przez siebie bajkami, z którego dochód pomoże wyremontować Dom Samotnej Matki w Koszalinie.