19.02.2021

Dzień Ofiar Przestępstw

DPP_4526.JPG

Przypadający 22 lutego Dzień Ofiar Przestępstw rozpoczyna Tydzień Pomocy Osobom Pokrzywdzonym. W ogólnopolskiej sieci pomocy pokrzywdzonym, której patronuje Ministerstwo Sprawiedliwości, uczestniczy Caritas Diecezji Koszalińsko-Kołobrzeskiej, prowadząc 9 Punktów Pomocy Pokrzywdzonym na terenie diecezji: w Koszalinie, Szczecinku, Kołobrzegu, Sianowie, Darłowie, Białogardzie, Połczynie-Zdroju, Wałczu i Złocieńcu.

17.02.2021

Jałmużna wielkopostna

DPP_4532.JPG

20 tys. tekturowych skarbonek trafiło do wszystkich parafii diecezji. Przez cały Wielki Post chętni będą w nich gromadzić datki dla potrzebujących. Jak wyjaśnił ks. Tomasz Roda, dyrektor CDKK, Caritas od trzech lat ukierunkowuje jałmużnę wielkopostną na pomoc osobom starszym.

16.02.2021

Akcja „Włącz się - rachunek wielkopostny”

DPP_4563.JPG

Post, modlitwa i jałmużna to nieodłączne elementy przeżywania okresu Wielkiego Postu. Te wszystkie elementy zawiera wielkopostna akcja Caritas pn. „Włącz się - rachunek wielkopostny”, polegająca na finansowym wsparciu Domu Pokoju – sierocińca w Betlejem prowadzonego przez polskie siostry elżbietanki dla 30 dzieci.

tel. +48 94 342 36 90