25.03.2021

Zaprzyjaźnij się z DSM

DPP_5022.JPG

Jak co roku w Dniu Świętości Życia Caritas wznowiła w koszalińskim Domu Samotnej Matki akcję "Pielucha dla malucha", czyli zbiórkę środków pielęgnacyjnych i czystości dla dzieci i matek, a także kwestę pieniężną na ten cel.

24.03.2021

20 tys. paschalików

DPP_5018.JPG

Paschaliki, czyli świece Wielkanocnego Dzieła Caritas trafiły do wszystkich 221 parafii diecezji koszalińsko-kołobrzeskiej. Jak informuje Krystian Linnik Caritas diecezji przygotowała w tym roku 20 tys. takich świec. Fundusze pozyskane z ich sprzedaży będą przeznaczone na diecezjalne i parafialne dzieła charytatywne, szczególnie te skierowane do dzieci i młodzieży.

23.03.2021

Zafunduj śniadanie wielkanocne

Pomóż nam stworzyć paczkę na Wielkanoc.jpg

Ubodzy, samotni i potrzebujący wsparcia mieszkańcy Koszalina i Słupska są zaproszeni na uroczyste śniadanie w Niedzielę Wielkanocną – w Koszalinie w Domu Miłosierdzia Bożego, zaś w Słupsku przy restauracji Słupski Młyn. Caritas przygotowała dla tych gości paczki z żywnością o przedłużonym terminie przydatności do spożycia – 200 paczek dla koszalinian i 250 dla słupszczan.

tel. +48 94 342 36 90